Wan op de maan – Nico De Braeckeleer & Frieda Van Raevels

Astrokidz is een nieuwe reeks voor eerste lezertjes.  Zes Astrokidz leven samen op het ruimteschip Uf en reizen ermee door de ruimte om er avonturen te beleven.  Ze zien er alle zes helemaal anders uit en komen van verschillende planeten en zonnestelsels. Toch zijn ze goede vrienden en staan ze voor elkaar klaar.

In de reeks zijn reeds twee delen beschikbaar, “Wan op de maan” (AVI M3) en “Min in zee” (AVI start).  Andere delen volgen later. 
In “Wan op de maan” verveelt Wan zich en gaat hij bij de andere Astrokidz langs om samen iets te doen.  Maar geen van de andere Astrokidz heeft zin om iets met Wan te doen omdat ze met iets anders bezig zijn.  Wan springt dan maar op zijn ruimtescooter, vliegt naar de maan en hoopt daar vriendjes te vinden om mee te spelen.

Deze nieuwe reeks heeft erg kleurrijke, grappige illustraties.  Voor de tekst werd gekozen voor een combinatie van gewoon verhaal en tekstballonnen bij de personages.  De boekjes zijn leuk opgebouwd en zetten echt aan tot lezen met plezier.  De prenten spreken tot de verbeelding en de tekst is eenvoudig en leuk.  Hier en daar wordt er wel eens een woord gebruikt waar sommige kinderen misschien een woordje uitleg bij nodig hebben (bv. duf).  

Astrokidz is een leuke, nieuwe reeks die eerste lezertjes aanzet om samen met mama, papa, een grootouder of een leerkracht de eerste stappen te zetten naar leesplezier.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789463831994
  • Verschijningsdatum: 8/09/2020
  • Aantal bladzijden: 44
  • Uitgeverij: Van Halewyck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s