In genade – Rye Curtis

De tweeënzeventig jarige Cloris belandt in de wildernis na een vliegtuigcrash waarvan ze de enige overlevende is.  Ze is niet erg avontuurlijk aangelegd maar probeert te overleven en een weg terug te vinden naar de beschaving.  Daarbij lijkt ze af en toe hulp te krijgen van een mysterieuze man.

Parkranger Debra Lewis is van bij het begin betrokken bij de zoektocht naar het gecrashte vliegtuig.  Ze gelooft dat Cloris de crash overleefd heeft en ergens in de wildernis rondzwerft. Er wordt echter weinig waarde aan haar oordeel gehecht.  Ondertussen maakt Debra een moeilijke periode door.

“In genade” is de debuutroman van Rye Curtis, waarvoor de filmrechten ondertussen reeds verkocht werden.  Deze roman in filmische stijl vertelt de verhalen van twee vrouwen.  Ze worden verbonden door de zoektocht van de een naar de ander.  Cloris is een diepgelovige vrouw uit het conservatieve Texas.  Ze weet niets over survival en alleen dankzij een nobele onbekende die haar achtervolgt overleeft ze in de wildernis.  Cloris maakt gedurende haar avontuur een enorme evolutie door van een gehoorzame, conservatieve vrouw naar een daadkrachtig personage.  Parkranger Debra is een getroebleerde vrouw met een ernstig drankprobleem.  Ze lijkt haar leven moeilijk onder controle te kunnen houden en enkel de zoektocht naar Cloris houdt haar nog op de been.  Ze heeft vreemde relaties en gedragingen, waardoor het moeilijker is om met dit personage een connectie te maken.  Van beide verhalen was dat van Cloris voor mij absoluut het boeiendste.  Het verhaal van Debra voegde voor mij weinig toe aan het verhaal van Cloris en was voor mij net iets te vreemd om geloofwaardig te zijn.

“In genade” is een literaire roman over twee vrouwen die verbonden zijn door een vliegtuigcrash, de ene die het ongeluk overleefde en in de wildernis probeert te overleven, de andere die rotsvast gelooft dat er een overlevende is en alles op alles zet om haar te vinden.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar. 

  • ISBN: 9789026352232
  • Verschijningsdatum: 15/09/2020
  • Aantal bladzijden: 323
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s