Stille wateren – John Lewis-Stempel

In dagboekstijl neemt John Lewis-Stempel je mee naar buiten om vijver en poelen van dichterbij te bekijken. Doorheen de seizoenen gaat hij op onderzoek in vijvers en poelen in zijn buurt en in Frankrijk. Hij kijkt met verwondering naar het leven in en rond deze plaatsen vol leven. Bovendien waarschuwt ook voor de effecten van onze bouwlust die ervoor zorgen dat deze plaatsen steeds vaker verdwijnen. Met tips voor de aanleg van je tuinvijver.

John Lewis-Stempel, geschiedkundige en landbouwer, schreef ondertussen meer dan vijftien boeken over de natuur. Met twee daarvan won hij de Wainwright Prize for Nature.
In zijn poëtische stijl vertelt hij over vijvers, poelen en al het leven dat ermee gepaard gaat. Hij kijkt met een verwonderde en open blik naar al het moois wat de natuur ons brengt. Zijn dagboekfragmenten worden afgewisseld met poëzie en proza van bekende dichters en auteurs van toen en nu. Het is een boek dat erom vraagt traag gelezen te worden, zoals de seizoenen zich ontvouwen. Het is een uitnodiging om stil te staan bij al het moois dat vijvers en poelen ons brengen en om zorg te dragen voor de ons nog resterende, omringende natuur.

“Stille wateren” is een ode aan de vijvers en poelen in onze buurt en een uitnodiging om er zorg voor te dragen en ze te koesteren.

Met dank aan VBK België en Atlas Contact voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789045039718
  • Verschijningsdatum: 4/09/2020
  • Aantal bladzijden: 253
  • Uitgeverij: Atlas Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s