Het fabuleuze leven van Aesopus – Ian Lendler & Pamela Zagarenski

De laatste dag van de Kinderboekenweek in Nederland is alweer aangebroken.  Als afsluiter wil ik jullie nog met het prachtige “Het fabuleuze leven van Aesopus” laten kennismaken.  Had jij al eens van Aesopus gehoord?  Ik moet bekennen van niet, maar wedden dat je zijn verhalen wel kent!

Heel lang geleden, ergens aan de Middellandse Zee werd Aesopus als slaaf geboren.  Hij ondervond al snel dat je als slaaf niet vrijuit kon spreken en om elkaar boodschappen door te geven vertelden ze dierenverhalen.  Als blijkt dat Aesopus best een slimme jongen is mag hij zijn meester helpen bij het zakendoen. Bij een van die zaken wordt hij zelf verkocht en krijgt hij de opdracht om verhalen te bedenken.  Aesopus verzon zo heel wat fabels met steeds dieren in de hoofdrol.  De fabels bevatten levenslessen en helpen slaven om te overleven.

In het boek is ook heel wat plaats om een aantal van de fabels van Aesopus te hervertellen.  Ongetwijfeld klinken de fabels van “De haas en de schildpad” en “De krekel en de mier” bekend in de oren.  Maar hoorde je ook “De vos en de druiven” of “De stadsmuis en de veldmuis”.  Naast het levensverhaal van Aesopus, maak je in dit boek kennis met een tiental fabels van zijn hand.  De kunstige illustraties in natuurkleuren van de hand van Pamela Zagarenski brengen de fabels tot leven en zijn echte kunstwerkjes.

“Het fabuleuze leven van Aesopus” vertelt niet alleen het levensverhaal van Aesopus, maar laat ook kennis maken met een aantal van zijn befaamde fabels.  Een prachtig boek om met de kinderen de geschiedenis van het verhalen vertellen in te duiken!

Met dank aan Samsara Books voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s