De kunst van het spieken – Jo Claes

Matthias en Rani volgen bijles wiskunde bij hun goede vriend Dante zodat ze hun slechte punten kunnen ophalen op het examen.  Dat lukt wonderwel, maar enkele dagen na het examen worden ze van spieken beschuldigd.  Rani wordt ervan beschuldigd de examenvragen gestolen te hebben.  Matthias en Dante stellen alles in het werk om de onschuld van hun vriendin te bewijzen.

Jo Claes werd bekend met zijn misdaadreeks met Thomas Berg in de hoofdrol.  “Niet voor mietjes” is een reeks spannende boeken voor jongeren van 10 tot 14 jaar.  “De kunst van het spieken” is het vierde deel uit de reeks.  Het verhaal speelt zich af op een middelbare school en zowel de situatie als de locatie zullen voor tieners heel herkenbaar zijn.  De personages hebben verschillende karaktereigenschappen maar zijn weinig divers in afkomst wat gezien de diverse maatschappij waarin we leven wel jammer is.  In een vlotte schrijfstijl wordt de spanning goed opgebouwd en de mooie ontknoping wordt voor de laatste pagina’s bewaard.  Dit boekje van beperkte omvang zal ook minder vlotte lezers aanspreken door de herkenbaarheid van het verhaal en de eenvoudige taal.  Je merkt dat Jo Claes zich als leerkracht Nederlands-Engels kan inleven in de leefwereld van tieners.  

“De kunst van het spieken” is een fijne spannende jeugdroman met herkenbare situaties en personages voor lezers van 10 tot 14 jaar.

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789089248824
  • Verschijningsdatum: 26/09/2020
  • Aantal bladzijden: 179
  • Uitgeverij: Houtekiet
  • Reeks: Niet voor mietjes
  • Nummer in reeks: 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s