Zondagsleven – Judith Visser

Jasmijn Vink heeft autisme.  Haar hond Romy is haar steun en toeverlaat en zorgt ervoor dat ze wat rust vindt.  Die mag echter niet mee naar kantoor waardoor ze haar weekends nodig heeft om te recupereren.  In schrijven vindt ze een uitlaatklep en ze droomt ervan een boek uit te geven.  De extreme vermoeidheid die ze voelt na dagen met teveel prikkels zorgen er echter voor dat ze niet altijd tot schrijven komt. In relaties wordt Jasmijn niet altijd begrepen.  Haar nood aan rust en regelmaat zorgen ervoor dat ze zich soms afsluit van de wereld. Nick, haar vriend heeft het hier moeilijk mee en ondanks dat hij echt zijn best doet om haar wereld te begrijpen, botsen beiden soms op hun grenzen.

Judith Visser (1978) heeft zelf autisme en na het succesvolle “Zondagskind” dat zich toespitste om haar kinderjaren, schreef ze dit op zichzelf staande vervolg dat focust op het leven van een jonge vrouw met autisme die haar weg zoekt in het leven. Gebaseerd op haar eigen ervaringen, geeft ze met veel gevoel een inkijk in de moeilijkheden die het leven met autisme brengt. De vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken zorgen voor een boeiende leeservaring.  Een warm, authentiek boek dat je helemaal laat meeleven met het hoofdpersonage en een absolute aanrader voor wie met autisme in aanraking komt of er meer wenst over te weten.

“Zondagsleven” is een prachtige, authentieke roman over leven met autisme en je plekje zoeken in de wereld.

  • ISBN: 9789402706413
  • Verschijningsdatum: 6/10/2020
  • Aantal bladzijden: 461
  • Uitgeverij: Harpercollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s