De dag dat de walvis kwam – John Ironmonger

Analist-programmeur Joe wordt in St-Piran op het strand gevonden, enkele dagen later spoelt er in het dorp ook een walvis aan.  Joe is weggevlucht uit Londen waar hij een programma ontworp dat voorspellingen deed voor een bank.  Hij vindt in St-Piran een nieuwe thuis en hij begint er voorbereidingen te treffen voor een pandemie die volgens zijn voorspellingen de wereld kan bedreigen.  Als een pandemie effectief de wereld treft, sluiten de inwoners van St-Piran het dorp zo goed mogelijk af van de buitenwereld.  

John Ironmonger publiceerde dit boek in het Engels in 2015.  Het is zijn eerste boek dat in het Nederlands vertaald werd.  Weinig boeken zijn op dit moment relevanter dan deze.  Een boek over een griepvirus dat in Azië ontstaat en de wereld overspoelt met besmettingen, is op dit moment angstaanjagend realistisch.  Bij verschillende passages lijkt het boek gewoon werkelijkheid geworden te zijn.  De toon van het boek is echter positief en waar Joe aanvankelijk aanneemt dat mensen vooral uit eigenbelang zullen handelen, blijkt dat er al snel een gevoel van samenhorigheid ontstaat in het dorp en er vooral heel hard samengewerkt wordt.  Het is een hartverwarmend boek om in deze moeilijke tijden te lezen, het geeft hoop op beterschap en doet je geloven in het goede dat in elke mens schuilt. De prachtige cover maakt het perfecte plaatje compleet.  Heel warm aanbevolen voor iedereen die toe is aan een zalig meeslepend boek met een mooie boodschap.

“De dag dat de walvis kwam” is een zalige roman over de samenhorigheid die in een kleine gemeenschap ontstaat tijdens een pandemie. 

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789056726850
  • Verschijningsdatum: 29/09/2020
  • Aantal bladzijden: 462
  • Uitgeverij: Signatuur

Een gedachte over “De dag dat de walvis kwam – John Ironmonger

  1. Pingback: De mooiste romans van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s