BLOGTOUR – De blauwen tegen de rooien – Benjamin Leroy

Stel je voor een illustrator die een prentenboek tekent en schrijft gewapend met enkel een legendarische vierkleurenbic?  Onmogelijk? Saai?  Toch niet!  Benjamin Leroy, Vlaamse illustrator, slaagde erin een kanjer van een prentenboek te maken met alleen die befaamde balpen.  Naar het schijnt werd zijn vrouw bijna gek van het geklik…

De ridders van de Blauwe Burcht onder leiding van Blauwbaard hebben een plan! Ze gaan de aanval inzetten tegen hun vijanden van de Rode Burcht. Alleen heeft Roodvonk van de Rode Burcht hetzelfde plan.  Beide kampen trekken er op uit om hun buren aan te vallen, maar onderweg stuiten ze op kleine groene en zwarte ridders die een spel spelen.  De blauwen en de rooien verkleden zich in zwarten en groenen en samen spelen ze het staartenspel…

Iedereen heeft wel eens met een bic getekend, tijdens een les die niet kon boeien of tijdens een ellenlange vergadering, maar wat Benjamin Leroy met zijn bic presteerde is van een ander niveau.  Voor het eerst schreef hij ook de teksten bij zijn illustraties en het resultaat is het wondermooie “De blauwen tegen de rooien”.  Een verrassend en origineel prentenboek over stoere en minder stoere ridders, ridderjongens en riddermeisjes, over vijanden die vrienden worden (of toch niet?) en over het kind in jezelf loslaten.  De kleuren van de illustraties spatten van het papier en wie in detail de prenten bestudeert, ontdekt elke keer iets nieuws.  Een tijdloos prentenboek dat het verdient om een plaatsje te krijgen in elke boekenkast of bibliotheek zodat het door deze en volgende generaties stukgelezen kan worden.  

“De blauwen tegen de rooien” heeft prenten die van het papier spatten, een grappig maar stoer verhaal en verdient een plaatsje in elke boekenkast!

Met dank aan L&M Books en Gottmer om mij de kans te geven deel te nemen aan deze blogtour!

  • ISBN: 9789025773137
  • Verschijningsdatum: 7/10/2020
  • Aantal bladzijden: 33
  • Uitgeverij: Gottmer

Een gedachte over “BLOGTOUR – De blauwen tegen de rooien – Benjamin Leroy

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s