Kapoerem Kapoerowitzj – Bies van Ede

De aarde is nog plat, de geschiedenis moet nog beginnen en de tijd loopt een beetje door elkaar.  Kapoerem woont bij zijn moeder Anne nadat zijn vader niet terugkwam van een visserstocht.  Hij mist zijn vader en wil hem graag terugvinden.  Kapoerem vertrekt op een ongelooflijke reis die hem van een varend paleis via Attila de Hun naar Napoleon brengt.  Doordat hij een beetje onhandig is verloopt de reis niet altijd even vlot.  Onderweg maakt hij ook kennis met een jongen die wel zijn spiegelbeeld lijkt.  Zal hij erin slagen zijn vader te vinden?

Bies van Ede (1957) heeft ondertussen een indrukwekkend aantal jeugdboeken geschreven.  Hij kent dus als geen ander de succesformule om een jeugdboek te laten slagen.  In een rijke taal doorspekt met kwinkslagen, woordspelletjes en gevatte observaties neemt hij je mee op een reis door de geschiedenis.  De onhandigheid van Kapoerem zorgt voor heel wat grappige momenten in dit fantastische avontuur.  Het verhaal zelf zit knap in elkaar en pas op het einde vallen heel wat puzzelstukjes samen.  De sfeervolle illustraties van Roel Seidell maken het verhaal helemaal af. Een fijn boek voor geoefende lezers vanaf 10 jaar met een interesse in geschiedenis.

“Kapoerem Kapoerowitzj” is een knap geschreven jeugdboek met heel wat kwinkslagen dat je meeneemt op reis doorheen de geschiedenis.

Met dank aan Baeckens Books en Ezo Wolf voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789081837286
  • Verschijningsdatum: 15/09/2020
  • Aantal bladzijden: 200
  • Uitgeverij: Ezo Wolfje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s