Greenwood – Michael Christie

In 2038 werkt Jacinda Greenwood op Greenwood Island, één van de weinige plaatsen waar nog bomen groeien sedert de Grote Verdorring.  Pelgrims komen er op bezoek om de bomen te bewonderen en te profiteren van de gezonde lucht.  Ze denkt dat haar familienaam toevallig dezelfde is als die van het eiland, maar via een oude vriend ontdekt ze dat er meer aan de hand is.

Daar begint het verhaal en zo gaat het stelselmatig terug in de tijd tot 1908 om daarna terug sprongen naar de toekomst te maken tot het verhaal terug in 2038 eindigt.  De originele opzet van dit boek zorgt ervoor dat je zeer snel geboeid wordt door de geschiedenis van de familie Greenwood.  Alle generaties hebben een speciale band met bomen, elk op hun eigen manier en met een eigen doel.  In filmische stijl wordt meer dan een eeuw aan geschiedenis van Canada overspannen.  De combinatie van dystopische roman en historische roman is uniek en origineel.  Een boek dat je aandacht van bij het begin opslorpt en dat ondanks zijn lijvige formaat van 526 pagina’s in een mum van tijd uitgelezen was.  Warm aanbevolen!

“Greenwood” is een prachtige, epische roman over een familie die een sterke band heeft met bomen en die de periode van 1908 tot 2038 overspant.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789056726294
  • Verschijningsdatum: 6/10/2020
  • Aantal bladzijden: 526
  • Uitgeverij: Signatuur

Een gedachte over “Greenwood – Michael Christie

  1. Pingback: De mooiste romans van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s