Voor als ik er niet meer ben – Rebecca Ley

Sylvia krijgt op 38-jarige leeftijd het nieuws dat ze terminaal ziek is.  Ze besluit voor haar lieve echtgenoot Paul een handleiding te schrijven over hoe hij verder moet na haar overlijden.  Het wordt een handboek over de kleine kantjes van het leven van hoe hij moet omgaan met de driftbuien van hun energieke zoontje tot wie hij best vraagt als hulp in het huishouden   Het boek is ook een herinnering aan de kleine, mooie momenten in het leven, maar tegelijkertijd moet ze ook nog een geheim onthullen.

Rebecca Ley in een Engelse journaliste die bekend werd met haar columns over haar dementerende vader.  Haar debuutroman is er eentje die blijft nazinderen.  Het thema is dan ook niet van de minste.  Het overlijden van een 38-jarige mama hakt er sowieso wel in, maar het is mooi om te lezen hoe niet alleen de mooie kantjes van Sylvia in de verf gezet worden.  Rebecca Ley slaagt erin een realistisch beeld te schetsen van een vrouw en moeder, die haar kinderen doodgraag zag, niet altijd perfecte mama of huisvrouw was, maar een vrouw van vlees en bloed, die maar al te graag een glaasje dronk.  Bovendien is er in het boek ook heel wat aandacht voor het leven van Paul en de kinderen na het overlijden van Sylvia, van de eerste dagen die in een waas voorbij trekken tot hoe de kinderen zich recht proberen te houden na deze schokkende gebeurtenis.  Het verhaal wordt afwisselend in heden, verleden en via de handleiding van Sylvie verteld.  Op die manier krijg je doorheen het boek een mooi beeld van de personages.

“Voor als ik er niet meer ben” is een ontroerende roman over afscheid nemen, rouwen en verder gaan na het verlies van een echtgenote en moeder.

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789046827369
  • Verschijningsdatum: 15/10/2020
  • Aantal bladzijden: 319
  • Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s