De zoete zusjes vieren Sinterklaas – Hanneke de Zoete

Zusjes Saar en Janna wachten vol ongeduld op Sinterklaas.  Bij de intocht staan ze op de eerste rij om Sint en zijn pieten te verwelkomen.  Thuis wordt er druk geknutseld, getekend en worden de brieven voor de Sint klaargemaakt.  Op school is er een heus pietenparcours. Janna zou graag een echt paard krijgen van Sint, maar vergeet telkens om haar brief aan de Sint te geven.  Lukt het om op tijd de brief bij de Sint te krijgen en wordt haar grootste wens werkelijkheid?

Saar en Janna zijn twee heel gewone meisjes die vol ongeduld uitkijken naar de komst van de Sint.  In hun warme gezin wordt veel tijd gemaakt om zich voor te bereiden op zijn komst.  Er worden pepernoten gebakken, er wordt geknutseld en er wordt vooral heel veel plezier gemaakt.  Het fijne aan dit boekje is dat het over een alledaags gezin gaat, dat samen leuke dingen doet.  Daardoor is het een heel herkenbaar boekje en zullen heel wat kinderen zich herkennen in één van de gezinsleden.  De kleurrijke illustraties van de hand van Iris Boter maken het verhaal helemaal af.  Een heel fijn boekje om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 à 5 jaar of zelf te lezen (desnoods met een beetje hulp) vanaf 7 à 8 jaar.  

“ De zoete zusjes vieren Sinterklaas” is een vrolijk boekje over twee zusjes die vol verwachting uitkijken naar de komst Sinterklaas. Om voor te lezen of om zelf te lezen.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Kosmos voor het recensie-exemplaar. 

  • ISBN: 9789043922487
  • Verschijningsdatum: 6/11/2020
  • Aantal bladzijden: 96
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s