Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen – Kelly Theunis

Loulou moet zich voorbereiden op papadag op school.  Loulou heeft echter enkel een foto op de kast en geen echte papa.  Ook mama kan haar niet vertellen waar haar papa nu precies is. Loulou moet dus een ander plan bedenken om een papa naar school te kunnen meebrengen.  Ze gaat eerst op zoek naar haar papa, maar als dat plan mislukt moet ze een plan B bedenken.  

Dit is het debuut van Kelly Theunis en wat voor één!  Ze schreef een prachtig, ontroerend kinderboek over de kleine Loulou van een jaar of negen.  Loulou houdt van nieuwe woorden en vindt die zelf ook uit.  Haar mama is een beetje anders dan de andere mama’s en haar papa is alleen een foto.  Maar Loulou is ook ontzettend vindingrijk en besluit op zoek te gaan naar haar papa.  Daarvoor gebruikt ze de aanwijzingen van haar mama ook al zijn die wat vreemd.  Tijdens haar zoektocht ontmoet ze verschillende mensen die haar onbewust heel wat leren.  Kelly Theunis slaagt erin de avonturen van een meisje uit een gezin dat een beetje anders dan anders is heel mooi te vertellen.  Hoewel er een zekere triestheid schuilt in de gezinssituatie van Loulou is dit een vrolijk verhaal.  De ingesteldheid en veerkracht van de vrolijke Loulou zijn bewonderenswaardig.  Het verhaal is grappig, hartverwarmend en ook best wel avontuurlijk.  De vormgeving en de prenten van Annelies Vandenbosch in zwart-wit en oranje spatten van het papier en geven het verhaal nog net dat tikkeltje meer om het helemaal af te maken.  In een mum van tijd sluit je Loulou ongetwijfeld in je hart! 

“Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen” is het hartverwarmende debuut van Kelly Theunis over een meisje dat haar papa niet kent, maar er wel eentje nodig heeft.  

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789059247581
  • Verschijningsdatum: 23/10/2020
  • Aantal bladzijden: 125
  • Uitgeverij: Baeckens Books
  • Leeftijd: Zelf lezen vanaf 9 jaar, voorlezen vanaf 5-6 jaar.

Kelly Theunis en Annelies Vandenbosch waren te gast bij Tom De Cock op de Boekenmarathon. Het filmpje vind je hier.

Een gedachte over “Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen – Kelly Theunis

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s