De vondeling – Stacey Halls

1747.  Als Bess onverwacht zwanger wordt, moet ze noodgedwongen haar dochtertje achterlaten in een kindertehuis in Londen. Zes jaar later heeft ze voldoende geld gespaard om haar terug op te halen.  In het tehuis blijkt echter dat haar dochtertje al opgehaald werd, vlak nadat ze afgestaan werd.  Bess wil kost wat kost achterhalen wat er met haar dochtertje gebeurd is en haar terughalen.

Dit is het eerste boek van Stacey Halls dat in het Nederlands uitgegeven werd.  Eerder schreef ze al The Familiars, dat ik toen in het Engels las.  Ze schrijft boeiende historische romans die zich in Engeland situeren in de 17de en 18de eeuw.  Haar nieuwe boek leest erg vlot en je wordt onmiddellijk meegetrokken in het verhaal.  Ze weet de spanning doorheen het verhaal goed op te bouwen en de ontknoping is echt voor de laatste pagina’s bewaard.  Hoewel dit boek door velen niet als hoogstaande literatuur zal weggezet worden, is het een prachtig boek om het alledaagse te vergeten en even een kijkje te nemen in het Londen van de 18de eeuw, met zijn grote standsverschillen.  Een aanrader voor iedereen die van historische romans houdt.

“De vondeling” is een zalige historische roman, die boeiend blijft tot het eind. Ideaal om op een herfstige dag mee op de bank te kruipen en alles om je heen te vergeten.

Met dank aan Overamstel Uitgevers en The House of Books voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789044360578
  • Verschijningsdatum: 26/10/2020
  • Aantal bladzijden: 317
  • Uitgeverij: The House Of Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s