De verhalendief – Graham Carter

Weinig betere boeken om de Voorleesweek mee af te trappen dan een prentenboek over boeken en verhalen.  Graham Carter zorgt in “De verhalendief” voor zowel de tekst als de tekeningen, eerder deed hij dat al voor het eveneens prachtige “Otto Blotter, vogelspotter”.  “De verhalendief” verscheen nu reeds in het Nederlands, terwijl de originele Engelse versie nog op zich laat wachten tot maart ‘21.  

Olivia is een verlegen meisje, dat haar leven doorbrengt in boeken en er helemaal bij wegdroomt. Zo heeft ze de mooiste avonturen vanuit haar knusse kamertje.  Op een dag duikt er echter een verhalendief op in de stad die alle boeken komt stelen.  Dat kan Olivia niet zomaar laten gebeuren en ze besluit de misdaad op te lossen. Al wat ze uit boeken leerde komt haar daarbij goed van pas.

Graham Carter brengt in zijn nieuwe boek de kracht van verhalen tot leven.  De kleurrijke illustraties met ongelofelijk veel details zijn een lust voor het oog.  Deze illustraties maken ook echt het verhaal.  De leuke tekst ondersteunt de tekeningen en maakt het verhaal helemaal af.  Het loont de moeite op de prenten echt in detail te bekijken, want je blijft keer op keer nieuwe dingen ontdekken.  Ga je mee op zoek naar de auteur en zijn gezin die ergens in het verhaal opduiken?

“De verhalendief” is een prachtig, kleurrijk prentenboek met veel detail over de kracht van boeken en verhalen.

Met dank aan Samsara Books voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789492995810
  • Verschijningsdatum: 15/10/2020
  • Aantal bladzijden: 36
  • Uitgeverij: Samsara Books

Een gedachte over “De verhalendief – Graham Carter

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s