Het laatste deel – Robert Seethaler

De ziekelijke Gustav Mahler overpeinst zijn leven tijdens een zeereis van New York naar Europa.  Hij denkt daarbij na over de liefde voor zijn vrouw en zijn gezin, de tegenslagen die ze moesten verwerken, zijn liefde voor muziek en componeren en de schoonheid van de dagelijkse dingen. Ondertussen zorgt een scheepsjongen ervoor dat het hem aan niets ontbreekt.

De Oostenrijkse Robert Seethaler staat bekend om zijn poëtische, atmosferische romans.  Dit is het eerste boek (eigenlijk novelle) van zijn hand die ik las.  Hij beschrijft de laatste dagen van van componist Gustav Mahler en zijn terugblik op het leven.  Dit is een boek dat erom vraagt traag gelezen te worden.  De beschrijvingen van Seethaler zijn beeldend en hij weet het alledaagse in mooie taal te vatten.  Op zich gebeurt er niet zo bijster veel in dit kleine boekje, maar het schetst wel een mooi beeld van de gedachten van een stervende man.  Een mooie kennismaking met Robert Seethaler.

In “Het laatste deel” beschrijft Robert Seethaler op poëtische manier de overpeinzingen in de laatste dagen van Gustav Mahler

Met dank aan Standaard Uitgeverij en De Bezig Bij voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789403110615
  • Verschijningsdatum: 9/11/2020
  • Aantal bladzijden: 126
  • Uitgeverij: De Bezige Bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s