De naam van mijn vader – Rindert Kromhout

1945.  Net na de oorlog reist Klaus Mann van Italië naar Duitsland waar hij voor de oorlog met zijn familie wegvluchtte naar Amerika en voor het Amerikaanse leger ging werken.  Hij weet niet hoe hij zijn vaderland zal aantreffen en wat er van zijn leven daar zal overblijven.  Onderweg vertelt hij zijn verhaal aan John Tewksbury, zijn reisgenoot.  Ze hebben het over hun dromen en plannen voor de toekomst, maar ook over het leed dat hen aangedaan werd tijdens de oorlog.

“De naam van mijn vader” is het derde een laatste deel in de Mann-trilogie, die de turbulente geschiedenis van deze bekende schrijversfamilie beschrijft.  Het boek kan echter ook op zichzelf gelezen worden.  Klaus vertelt het verhaal van zijn verleden aan John, die een luisterend oor biedt en zijn tijd ver vooruit is op het vlak van acceptatie.  Afwisselend wordt ook het verhaal van hun reis doorheen het naoorlogse Europa verteld.  Rindert Kromhout schetst een mooi beeld van het naoorlogse Europa. De tijdsgeest kent grote verschillen in Europa en Amerika.  Het verhaal over vluchtelingen blijft tot op vandaag actueel.  

“De naam van mijn vader” is een sterke historische roman voor jongvolwassenen over Klaus Mann die na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Kinderboeken.nl voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789025880156
  • Verschijningsdatum: 4/11/2020
  • Aantal bladzijden: 251
  • Uitgeverij: Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s