Het vuurhuisje – Keir Graff

Dagmar moet haar vakantie doorbrengen in een tiny house midden in het bos.  Ze is niet gelukkig met de situatie en was liever bij haar vriendinnen gebleven. Op de koop toe wil haar kleine stiefbroertje overal mee als ze erop uit wil.  In het midden van het bos ontdekt ze een goed bewaakt futuristisch aluminium gebouw.  Al snel sluit ze vriendschap met Blake, de zoon van een steenrijke techneut en eigenaar van het vreemde gebouw.  Wanneer er een bosbrand uitbreekt moeten ze alles op alles zetten op iedereen te redden.

Het nieuwe boek van Keir Graff zet in de verf dat kinderen ondanks hun tegenstellingen toch in staat zijn om samen te werken en vrienden te worden.  Tieners uit twee volledige verschillende werelden beleven een spannend avontuur tijdens hun zomervakantie.  Dagmar is arm en met haar familie proberen ze in hun minimalistische tiny house zoveel mogelijk van de natuur te leven.  Blake is de zoon van een steenrijke zakenman, woont in een futuristisch huis met duizenden snufjes en heeft een privé-manny. Beide tieners willen echter gewoon een leuke vakantie beleven en gezien ze midden in een bos zitten, zijn ze daarvoor op elkaar aangewezen.   In het boek worden spanning, avontuur en vriendschap mooi samengebracht tot een boeiend verhaal voor kinderen van 10 tot 12 jaar.  Het boek start met heel wat actie wat onmiddellijk aanzet tot verder lezen.

“Het vuurhuisje” is een boeiend, avontuurlijk boek over twee kinderen uit verschillende milieus die op elkaar aangewezen zijn om er een fijne zomer van te maken en samen een hachelijk avontuur beleven.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Uitgeverij Van Holkema & Warendorf voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s