Aap leest een letter – Isabelle Gielen & Jan Van Lierde

Wie net leert lezen moet heel wat letters en klanken leren kennen en dat is niet altijd makkelijk.  Gelukkig bestaan er boeken zoals “Aap leest een letter” om een handje te helpen.

In dit boek met kleurrijke, sprekende prenten maken kinderen met alle mogelijk letters en klanken die ze nodig hebben om vlot te leren lezen.  Elke pagina behandelt een andere klank of letter, die je trouwens ook best (voor)leest zoals je die uitspreekt bij het maken van woorden. De letter staat telkens centraal in een leuk en grappig tekstje.  Daarbij wordt de letter duidelijk aangeduid.  Kinderen zullen op die manier niet alleen de letters leren herkennen, maar kunnen ook hun woordenschat uitbreiden.  Zowat het hele dierenrijk passeert op die manier de revue.  Naast de grappig, gevatte teksten zijn ook de tekeningen die de tekstjes ondersteunen van een uitstekende kwaliteit. 

Kinderen die een eerste interesse in letters ontwikkelen kunnen samen met een volwassene op ontdekking gaan in het boek en zo hun eerste letters leren.  Voor eerste lezers is het een leuk boek om in samen te lezen met iemand die al goed leest.  Sterkere lezers kunnen helemaal zelf het boek ontdekken en lezen in gelijk welke volgorde.  Dit leuke boek over letters is een must voor elke derde kleuterklas en de eerste graad van de lagere school!

“Aap leest een letter” is een prachtig boek over letters en klanken voor alle kinderen die een interesse ontwikkelen om te lezen én uiteraard ook voor jonge lezers die nog volop kunnen bijleren.

Isabelle Gielen laat je zelf kennismaken met haar nieuwe boek via dit filmpje:

Wil je aan de slag met dit boek in de klas, dan vind je hier een uitgebreide lessuggestie.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789059247826
  • Verschijningsdatum: 2/11/2020
  • Aantal bladzijden: 82
  • Uitgeverij: Baeckens Books

Een gedachte over “Aap leest een letter – Isabelle Gielen & Jan Van Lierde

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s