Rosa’s oorlog – Tanya Commandeur

1942. De Surinaams Rosa werkt op het Rotterdamse Katendrecht in de Belvedère waar de verboden jazz wordt gespeeld.  Als er in de buurt een jongeman aanspoelt met ernstige verwondingen, ontfermt Rosa zich over hem.  De jongeman blijkt zijn geheugen kwijt te zijn en weet niets meer over zijn afkomst of zijn naam.  Hij wordt daarom Carl genoemd.  Rosa en Carl groeien steeds dichter naar elkaar toe, maar dan begint Carl zich flarden uit zijn verleden te herinneren…

Tanya Commandeur vertelt in haar nieuwe roman een stukje geschiedenis uit een klein deeltje van Nederland dat lange tijd gemeden werd door de Duitse bezetter.  Daardoor kon het leven er iets meer doorgaan en was het de perfecte plek om mensen te laten onderduiken.  Ze kiest daarbij voor personages die normaal gezien niet met elkaar zouden optrekken, een Surinaamse en een jongeman met een Joodse moeder.  Dat zorgt vooral voor Rosa voor tegenstrijdige gevoelens, want ze beseft dat haar familie niet achter deze relatie zou staan.  Dit boek toont hierdoor mooi hoe onze wereld gelukkig geëvolueerd is.

Een vlotte historische roman dat een vergeten stukje geschiedenis in beeld brengt.

“Rosa’s oorlog” is een fijne, historische roman over een Surinaamse vrouw die zich gedurende de Tweede Wereldoorlog ontfermt over een jongeman die zijn geheugen verloren is.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐

  • ISBN: 9789026353758
  • Verschijningsdatum: 13/11/2020
  • Aantal bladzijden: 374
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s