Het been van opa – Reinhilde Van Driel

Jimmy en Minnie zijn alleen thuis op de zevenentwintigste verdieping van het flatgebouw.  Papa is aan het werk op een boorplatform en mama ligt met een gebroken been in het ziekenhuis.  Bij hun grootouders kunnen ze niet terecht.  De ouders van mama wonen in Felicië en met opa, de papa van papa hebben ze geen contact.  Wanneer tijdens een storm een kunstbeen uit de kast valt met een kartonnen kaartje waarop “F. Storms” staat, blijkt dat het been van opa te zijn.  Ze besluiten samen op zoek te gaan naar opa en dat wordt een heus avontuur.

Met haar derde jeugdboek bewijst Reinhilde Van Driel dat ze ondertussen het recept voor een goed jeugdboek onder de knie heeft.  Het verhaal van twee, ogenschijnlijk gewone kinderen, de ene wat bang de ander onverschrokken die op zoek gaan naar hun opa is grappig en spannend.  Bovendien is het fantasierijk maar je blijft steeds geloven dat het toch wel waargebeurd zou kunnen zijn.  Het boekje heeft een geringe omvang en zal hierdoor ook kinderen die minder graag lezen over de streep trekken. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en dat zorgt voor vaart in het verhaal.  Een uitstekend boek voor iedereen vanaf 9 jaar dat je in één ruk uitleest.

“Het been van opa” is een spannend, grappig en origineel verhaal over twee kinderen die op zoek zijn naar hun opa.  Fantasierijk én geloofwaardig tegelijk!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Davidsfonds/Infodok voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • ISBN: 9789002272318
  • Verschijningsdatum: 10/11/2020
  • Aantal bladzijden: 123
  • Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok

Een gedachte over “Het been van opa – Reinhilde Van Driel

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s