De wonderbare reis van Nils Holgersson – Selma Lagerlöf

Voor mij staat Nils Holgersson gelijk aan puur jeugdsentiment.  Wie in de jaren ‘80 opgroeide heeft ongetwijfeld de tekenfilmserie gezien van een kleine jongen die op een gans Zweden doorkruist. Ik was helemaal vergeten dat de kleine Nils oorspronkelijk helemaal geen zo’n fijne jongen was en net door zijn onhebbelijke gedrag in een dwerg veranderd werd.  Op zijn lange tocht met de ganzen ontpopt Nils zich tot een echte natuur- en dierenvriend.  Zelfs Smirre de Vos, die Niels en de ganzen het leven zuur maakt, kan uiteindelijk op de hulp van Nils rekenen. 

Dit boek werd door Selma Lagerlöf geschreven in 1906 en 1907 en was oorspronkelijk bedoeld als een aardrijkskundeboek over Zweden. Bette Westera zorgde voor een nieuwe vertaling en Martijn van der Linden maakt het verhaal helemaal af met zijn prachtige tekeningen.   De reis van Nils Holgersson is ondertussen een echte klassieker geworden en is een ideaal boek om aan oudere kinderen (vanaf 6 jaar) voor te lezen.  Ideaal om jeugdherinneringen op te halen en die met je kinderen te delen. Met zijn 368 pagina’s is het een boek waar jullie samen wel even zoet mee zullen zijn. Misschien een ideetje voor de kerstvakantie waarin dit jaar weinig te beleven valt?   De prachtige uitvoering zorgt ervoor dat het een boek is om jarenlang te koesteren en door te geven aan volgende generaties.

“De wonderbare reis van Nils Holgersson” is een echte klassieker om voor te lezen aan oudere kinderen en om Zweden te leren kennen.

Met dank aan L&M Books en Gottmer Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789025772239
Verschijningsdatum: 11/11/2020
Aantal bladzijden: 368
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s