Mijn jaar in een tent – Tiny Fisscher

Meester Sinan daagt zijn klas uit om gedurende een week een challenge voor een goed doel te organiseren. Zwaan, een doodgewoon meisje dat snel bang is, besluit dat ze geld wil inzamelen voor vluchtelingenkinderen.  Ze besluit in een tent te slapen, niet gedurende een week, maar gedurende een jaar want ze wil een grote som geld verzamelen.  Dit is haar verhaal, van hoe ze op het idee komt tot hoe haar leven in een tent verloopt…

Tiny Fisscher schreef ondertussen een mooie stapel kinder- en jeugdboeken en herschrijft ook klassiekers.  In “Mijn jaar in een tent” laat ze je kennismaken met Zwaan, een heel gewoon meisje, dat best wel snel bang is.  Alleen in een tent slapen is voor haar een hele uitdaging, zeker de eerste nachten.  Ze is van plan dit een jaar vol te houden omdat ze kost wat kost zoveel mogelijk vluchtelingenkinderen wil helpen.  Het verhaal voelt heel erg realistisch aan door de levensechte personages en de gebeurtenissen die zomaar uit het dagelijkse leven gegrepen zijn.  Daarbovenop is er in het verhaal ook de nodige spanning en humor opgenomen.  Belangrijk in dit verhaal vond ik ook dat er aandacht is voor onze diverse samenleving en dat die goed weerspiegeld wordt in het boek. Dit jeugdboek is met veel gevoel en inlevingsvermogen geschreven.  Het resultaat is een prachtig boek over bang zijn, vriendschap sluiten, angsten overwinnen en zorg dragen voor elkaar.  

“Mijn jaar in een tent” is het ontroerende verhaal van een doodgewoon meisje dat erin slaagt een buitengewone actie op poten te zetten.

Met dank aan Volt kinderboeken en L&M Books voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021421827
Verschijningsdatum: 26/11/2020
Aantal bladzijden: 295
Uitgeverij: Volt

Een gedachte over “Mijn jaar in een tent – Tiny Fisscher

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s