Een mooie dag om in een boom te klimmen – Jaco Jacobs

Marnus lijkt binnen zijn gezin vaak vergeten te worden.  Zijn oudste broer is erg populair, zijn jongste broer heel erg slim.  Wanneer hij op een dag Leila ontmoet dit een petitie voert tegen het omhakken van een boom in het park, besluit hij haar te steunen.  Ze klimmen samen in de boom om ervoor te zorgen dat de gemeente de boom niet kan vellen.  Hun actie kan al snel op bijval rekenen en voor het eerst in zijn leven voelt Marnus dat hij er ook toe doet.

De Zuid-Afrikaanse Jaco Jacobs schreef al meer dan 170 kinderboeken.  “Een mooie dag om in een boom te klimmen” is het eerste boek dat in het Nederlands vertaald werd en het werd genomineerd voor de Carnegie Medal. 
Marnus heeft heel wat te verduren bij hem thuis.  Zijn broers schakelen hem voor allerhande klusjes in en zijn ouders lijken hem nauwelijks op te merken.  Als hij samen met Leila een boom probeert te beschermen lijkt zijn wereld te veranderen.  Ineens wordt hij opgemerkt door zijn ouders en moeten zijn broers hem komen helpen.   Dit vlotte verhaal legt de focus op geloven in jezelf en opkomen voor wat je belangrijk vindt.  Een mooie boodschap om aan kinderen vanaf 9 jaar door te geven. 

“Een mooie dag om in een boom te klimmen” is een mooi verhaal over vriendschap en opkomen voor waar je in gelooft.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789021680644
Verschijningsdatum: 9/12/2020
Aantal bladzijden: 120
Uitgeverij: Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s