De olifantendief – Jane Kerr

Schotland, 1872.  Straatboefje Boy komt per ongeluk terecht op de veiling van olifant Maharadja.  Meneer Jameson, de flamboyante eigenaar van een dierentuin in Manchester, wint de veiling dankzij Boy en dat blijkt zijn grote geluk.  Hij wordt door Jameson aangeduid als een Indiaanse prins die zijn grote vriend terugvond.  Danjat, zo wordt Boy vanaf nu genoemd, heeft een belangrijke opdracht:  in zeven dagen van Edinburgh naar Manchester reizen met zijn nieuwe vriend Maharadja.  Een tocht die veel tegenslagen kent maar ook een bijzondere vriendschap doet groeien tussen Danjat en Maharadja.

Tien jaar geleden ontdekte Jane Kerr in een museum in Manchester het skelet van Maharadja.  Het verhaal van de tocht van een olifant van Edinburgh naar Manchester bracht haar inspiratie.  Het spannende verhaal in dit boek is niet waargebeurd, maar Maharadja heeft echt bestaan.  Jane Kerr combineert geschiedenis, spanning en avontuur tot een verhaal dat het lezen meer dan waard is.  Dit boek lees je dan ook in een mum van tijd uit en blijft spannend tot het allerlaatste eind.  Een boek dat kinderen vanaf 10 jaar ongetwijfeld zal aanspreken en boeien. 

“De olifantendief” is het boeiende, spannende verhaal van een jongen die met een olifant een tocht maakt van Edinburgh naar Manchester en ondertussen een speciale band opbouwt met het dier.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021680996
Verschijningsdatum: 8/01/2021
Aantal bladzijden: 368
Uitgeverij: Ploegsma

Een gedachte over “De olifantendief – Jane Kerr

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s