Wij zijn de wolven – Evie Wyld

In de schaduw van Bass Rock in Schotland leven drie vrouwen in drie verschillende tijdperken.  Elk hebben ze hun verhaal en levenspad, maar alle drie hebben ze toxische relaties met de mannen in hun leven.   Sarah is in het begin van de achttiende eeuw op de vlucht omdat ze beschuldigd wordt van hekserij.  Ruth verhuist kort na de Tweede Wereldoorlog naar de regio en probeert te wennen aan haar nieuwe huis, de streek en haar kersverse echtgenoot.  Viv gaat 60 jaar later op dat huis passen omdat het te koop staat.  Ze haalt er herinneringen op.

Evie Wyld won met haar debuutroman “Overal vogelzang” een aantal belangrijke literaire prijzen.  In haar tweede roman legt ze de gevolgen van fysiek en emotioneel misbruik bloot.  De drie hoofdpersonages krijgen elk op een andere manier te maken met dominante mannen die op een of andere manier misbruik van hen maken.  Het verhaal vertelt afwisselend de verhalen van de drie vrouwen en in een vierde verhaallijn komen korte verhalen van onbekende vrouwen aan bod.  De 3 grote verhaallijnen zijn historisch met elkaar verweven en komen steeds dichter bij elkaar naarmate het verhaal vordert.  Ruth en Viv leer je doorheen het boek goed kennen, bij Sarah lijk je het verhaal eerder vanop afstand te bekijken.  Zowat alle mannelijke personages in de verhalen nemen erg dominante rollen op en ergens is dat wat jammer want wat ongenuanceerd. De combinatie van het ruige Schotse landschap en een verhaal met wat donkere kantjes zorgt voor een intense, boeiende leeservaring met een grimmig kantje.  Het verhaal is omhuld met een laagje geheimzinnigheid die je tot de laatste pagina’s in zijn greep houdt.

“Wij zijn de wolven” is een intense roman met een geheimzinnig laagje dat de persoonlijke relaties van verschillende vrouwen tegen de achtergrond van het Schotse Bass Rock onder de loep houdt.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN/ 9789403110110
Verschijningsdatum: 14/01/202
Aantal bladzijden: 368
Uitgeverij: De Bezige Bij

2 gedachtes over “Wij zijn de wolven – Evie Wyld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s