Mijn schaduw is roze – Scott Stuart

Een kleine jongen heeft een roze schaduw die houdt van prinsessen, pony’s, roze en alles “wat niet voor jongens’ is.  Zijn papa en iedereen die hij kent heeft een blauwe schaduw, die sterk en stoer is.  Op de eerste schooldag mag iedereen naar school gaan verkleed in zijn eigen schaduw.  De jongen is dolblij, maar de dag verloopt niet zoals hij gehoopt had. Gelukkig heeft hij een papa die hem begrijpt en hem duidelijk maakt dat het helemaal ok is om een roze schaduw te hebben.

Scott Stuart schreef en tekende dit boek voor zijn zoontje.  Op zijn derde was zijn zoontje helemaal weg van Elsa uit Frozen en wou hij zich als Elsa verkleden.  Na een dagje in de kinderopvang kwam zijn zoontje overstuur thuis omdat hij er te horen kreeg dat Elsa voor meisjes was.  Nog diezelfde avond startte Scott Stuart met het schrijven van dit boek.  Een boek dat iedereen de moed wil geven om zichzelf te zijn of dat nu strookt met de verwachtingen van de maatschappij of niet.  Het resultaat is een wondermooi prentenboek met een sterke boodschap!  De mooie, kleurrijke prenten tonen hoe de kleine jonge openbloeit doorheen het verhaal.  Het verhaal is aangrijpend en laat niet onberoerd.  Dit prachtige prentenboek om samen te lezen met kinderen vanaf 4 à 5 jaar (en ouder) verdient een plekje in elke (school)bibliotheek! 

“Mijn schaduw is roze” is een wondermooi prentenboek over jezelf aanvaarden zoals je bent en dit durven tonen aan de wereld om je heen.  Prachtig en broodnodig!

Met dank aan Pelckmans Uitgevers voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463832908
Verschijningsdatum: 6/01/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Pelckmans Uitgevers

Een gedachte over “Mijn schaduw is roze – Scott Stuart

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s