Blauw dat wemelt – Inge Sierens

Elly heeft het moeilijk om het verleden los te laten. Ze blijft nadenken over twee mensen die haar leven erg beïnvloed hebben en ondertussen overleden zijn. Haar moeder had ernstige psychische problemen en dit heeft de jeugd van Elly sterk getekend.  Met Adam had ze als tiener een relatie hoewel hij 10 jaar ouder was.  Ze staat stil bij de herinneringen die ze heeft en probeert te achterhalen of wat ze zich herinnert ook echt gebeurd is.

Inge Sierens werkt reeds jarenlang voor televisie en werkte achter de schermen mee aan programma’s als De Mol en Schalkse Ruiters.  In haar debuut, dat hoewel fictief ook waarheidsgetrouwe elementen uit haar jeugd bevat, beschrijft ze wat de gevolgen zijn van opgroeien in een gezin met een labiele moeder.  Ze schrijft met gevoel, maar het verhaal wordt nooit sentimenteel.  Het verhaal krijgt kleur en een laagje humor door de vele waarheidsgetrouwe anekdotes, die het dagelijkse leven in de jaren ‘70 en ‘90 in Vlaanderen mooi kaderen.   Een mooi boek over hoe onze herinneringen ons verdere leven beïnvloeden of ze nu correct zijn of niet.

“Blauw dat wemelt” is het mooie romandebuut van Inge Sierens over perceptie en hoe herinneringen ons leven beïnvloeden.

Met dank aan Standaard Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐
ISBN: 9789022337493
Verschijningsdatum: 20/10/2020
Aantal bladzijden: 277
Uitgeverij: Manteau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s