Ik wacht hier – Else Boer

De 17-jarige Rotterdamse Erin verhuist met haar moeder naar een stacaravan op de Veluwe.  Niet onmiddellijk Erin’s droomlocatie  om haar laatste jaar op de middelbare school door te brengen.  Erin maakt echter al snel kennis met Alice en ze sluiten een hechte vriendschap.  Alice heeft alles waar Erin ooit van droomde en wordt een rolmodel voor haar.  Het laatste schooljaar lijkt van een leien dakje te verlopen tot Erin ontdekt dat Alice heel wat contact heeft met één van de docenten.  In naam van de vriendschap gaat Erin heel ver.

Else Boer publiceerde eerder korte verhalen en essays.  Haar debuutroman is een indringend, intrigerend verhaal over de vriendschap tussen twee tienermeisjes, die eerder gericht is op adoratie dan op wederzijds respect.   Doorheen het verhaal blijkt dat de ogenschijnlijk goede relatie vooral voor Erin toxisch uitdraait.  De spanning wordt mooi opgebouwd en met mondjesmaat wordt de ware toedracht duidelijk. Dit verhaal kruipt ongemerkt onder je huid en blijft nazinderen.  Een boek dat je in één ruk uitleest!

Hoewel dit boek voor volwassenen geschreven is, is het ook een uitstekend boek om jongeren (16 +) zin in lezen te geven.  De boeiende schrijfstijl, de herkenbare situaties, de realistische personages en de vaart in het verhaal, zullen hen zeker aanspreken.

“Ik wacht hier” is de intrigerende debuutroman van Else Boer.  Een boek dat je in een ruk uitleest over de onevenwichtige vriendschap tussen twee tienermeiden.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044643480
Verschijningsdatum: 7/01/2021
Aantal bladzijden: 221
Uitgeverij: Prometheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s