Onder dezelfde sterrenhemel – Yoshi Yoshitani

De schone slaapster en de kleine zeemeermin kende je ongetwijfeld al, maar wat dacht je van Rafelkapje, Prinses Kaguya of La Llorona?  Yoshi Yoshitani, een illustrator uit Californië, die onder andere werkte voor Disney en Dreamworks, verzamelde 78 sprookjes, mythes en fabels van over de hele wereld.  Ze maakte er kleurrijke, beeldende illustraties bij en herschreef de verhalen tot ze net een pagina lang waren.   

De verhalen die ze koos zijn niet zomaar de eerste de beste.  Heel wat verhalen koos ze voor de sterke vrouwelijke personages of voor de belangrijke boodschap die ze meegeven. Doordat de verhalen bewust kort gehouden worden, zijn ze erg geschikt als verhaal voor het slapen gaan, om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of om zelf te lezen voor iedereen van 9 tot 109 jaar.  Ga jij ook mee op reis rond de wereld en doorheen de geschiedenis?

“Onder dezelfde sterrenhemel” is een mooie collectie van minder bekende sprookjes, mythes en sagen met sterke (vrouwelijke) personages en mooie boodschappen.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463832403
Verschijningsdatum: 13/01/2021
Aantal bladzijden: 176
Uitgeverij: Pelckmans Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s