Verwachting – Anna Hope

Drie jonge vrouwen, Hannah, Cate en Lissa hebben tijdens hun studentenjaren grote verwachtingen van hun verdere leven.  Ze delen samen een studentenwoning in Londen en genieten van het leven.  Tien jaar later blijkt van hun verwachtingen weinig over te blijven.  Cate is recent verhuisd naar Canterbury en worstelt met het prille moederschap,  Lissa blijft de ene auditie na de andere doen in de hoop eindelijk een droomrol weg te kapen en Hannah begint aan de zoveelste IVF-behandeling in de hoop eindelijk een eigen gezin te hebben en haar huwelijk te kunnen redden.  

Anna Hope werd voor haar vorige romans voor verschillende prijzen genomineerde.  In haar nieuwe roman schetst ze het dagelijkse leven van 3 vrouwen.  Hun verhalen zijn werkelijk uit het leven gegrepen en elk van ons zal in één van de hoofdpersonages wel iets herkennen.  Hun grote verwachtingen die ze als jonge vrouwen hadden, zijn voor geen van allen uitgekomen en dit heeft ook een invloed op hun vriendschap.  Hoewel ze proberen contact te houden lijken ze steeds verder uit elkaar te drijven en hebben ze steeds minder begrip voor elkaars situatie.  Ze zetten echter door en proberen hun jarenlange vriendschap te redden.  De mooie schrijfstijl en de realistische situaties zorgen ervoor dat dit boek, dat met veel gevoel geschreven is, echt iets bij je losmaakt en je tot de laatste pagina in zijn greep houdt.  Boeiend, goed geschreven en een absolute aanrader!

“Verwachting” is een prachtige roman over de grote en kleine gebeurtenissen in ons leven die ons maken tot wie we zijn en over het belang van de vriendschapsbanden die we smeden. 

Met dank aan VBK België en Ambo Anthos voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN:9789026352850
Verschijningsdatum: 21/01/2021
Aantal bladzijden: 330
Uitgeverij: Ambo Anthos

Een gedachte over “Verwachting – Anna Hope

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s