De duw – Ashley Audrain

Als Blythe zwanger is heeft ze schrik, schrik om de weg te bewandelen die haar moeder en grootmoeder kozen.  Beiden waren niet goed in moederschap.  Wanneer haar dochtertje Violet geboren wordt, heeft ze moeite een band met haar op te bouwen.  In haar buurt, vooral als er niemand bij is lijkt Violet zich ook anders te gedragen.  Haar man heeft een uitstekende band met Violet en voor hem kan ze niets fout doen.  Als op een dag een drama gebeurt binnen het gezin, zorgt dit voor een breuk.  Blythe blijft twijfelen, is ze zelf een slechte moeder of is er echt iets aan de hand met Violet?

De debuutroman van Ashley Audrain is er eentje die je niet snel zult vergeten.  Het verhaal, deels psychologische roman, deels thriller, kruipt echt in je kleren.  De korte zinnen en hoofdstukken, de spanning die subtiel opgebouwd wordt en een verhaal dat niet onberoerd laat, zorgen ervoor dat je dit boek in één ruk wilt uitlezen.   Het boek snijdt thema’s aan waar anders weinig aandacht voor is, zoals de natuurlijke moederband en de aangeboren eigenschappen van een kind.  Naast het verhaal van Blythe en Violet, komen in andere verhaallijnen ook de geschiedenis van de moeder en grootmoeder van Blythe aan bod.  Dit uitstekende debuut maakt me benieuwd naar wat deze auteur in de toekomst in petto heeft.

“De duw” is een intrigerende debuutroman die niet onberoerd laat over een moeder die moeite heeft om een band om te bouwen met haar dochter.

Met dank aan L&M Books en uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044644739
Verschijningsdatum: 12/01/2021
Aantal bladzijden: 286
Uitgeverij: Prometheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s