Aurora – Luis Landero

Aurora is voor de familie van haar man het luisterend oor.  Urenlang moet ze luisteren naar hun bekommernissen en naar hun blik op de familierelaties en het verleden.  Daarbij worden gebeurtenissen uit het verleden telkens opnieuw vanuit elkeens perspectief aan haar verteld en herhaald, zonder dat ze een poging doen begrip te hebben voor elkaar.  Geen van hen denkt eraan ook eens aan Aurora te vragen hoe het met haar gaat.  Als haar man de familie wil samenbrengen voor de verjaardag van zijn moeder weet Aurora van bij het begin dat dit een slecht idee is.

Luis Landero werd meermaals bekroond voor zijn romans.  Aurora werd uitgeroepen tot de beste roman van het jaar 2019 in Spanje.  Hij weet als geen ander de complexe familierelaties te schetsen.  Het boek is gebaseerd op de vele gesprekken die Aurora voert met haar man, zijn zussen en zijn moeder.  Hun jeugd was verre van gelukkig en allen hebben ze een ander beeld van het verleden.  Deze grote en kleine onenigheden worden erg realistisch voorgesteld.  De spanning wordt mooi opgebouwd, het verhaal uit het verleden kent een onheilspellende climax en het wordt ook steeds duidelijker dat Aurora deze vele roddels en intriges nog moeilijk kan plaatsen.  Een meeslepende psychologische roman.

“Aurora” is een boeiende roman over complexe familierelaties en over de grens van luisterbereidheid.  Origineel en meeslepend!

Met dank aan Mythras Books en Wereldbibliotheek voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789028450646
Verschijningsdatum: 20/01/2021
Aantal bladzijden: 239
Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s