BLOGTOUR – Stille Waters (Team Mortis 11) – Bjorn Van den Eynde

In de onherbergzame Sierra Nevada is een groep klimaatactivisten aan het werk.   Ze willen op een vreedzame manier strijden voor een betere wereld.  Als één van hun leden vermoord teruggevonden wordt en een andere verdwijnt, vrezen ze dat er een verrader in hun midden is. 
Jeugdspionne Erika is er eigenlijk nog niet aan toe om een nieuwe opdracht aan te nemen, maar als Felix voor het eerst de leiding heeft over een opdracht in Spanje, kan ze hem niet in de steek laten.  Ze trekken naar de Sierra Nevada en komen in een gevaarlijk web terecht waarbij ze eens te meer hun levens op het spel moeten zetten.

Bjorn Van den Eynde is met zijn elfde deel in de Team Mortis-reeks, in Vlaanderen geen onbekende meer.  Zijn boeken zetten tieners aan het lezen.  Het elfde deel bevestigt dat hij een meester is in het opbouwen van spanning.  De korte hoofdstukken geven heel wat vaart aan het verhaal en zorgen ervoor dat je steeds nog één hoofdstukje extra wil lezen.  Zo is het boek in een mum van tijd uit.  Het actuele verhaal over jongeren die opkomen voor het klimaat en verwikkeld raken in een bloedstollende race tegen de tijd, verveelt geen moment.  De ontknoping wordt voor de allerlaatste pagina’s van het boek bewaard en een cliffhanger van formaat doet al watertanden naar deel twaalf.

“Stille waters” het elfde deel in de Team Mortis-reeks van Bjorn Van den Eynde bevestigt het talent van de schrijver om toegankelijke jeugdboeken met een flinke portie actie en spanning te schrijven.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059249141
Verschijningsdatum: 10/12/2020
Aantal bladzijden: 240
Uitgeverij: Baeckens Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s