De eend die niet van water hield – Steve Small

Eend houdt niet van water, dus ook niet van zwemmen, peddelen of regen.  Als het regent zit hij liefst in zijn in een lekkere stoel, met een goed boek en een warme kop thee.  Als het op een nacht binnen regent in zijn huisje gaat hij op zoek naar een oplossing en ontmoet hij kikker die verdwaald is. Kikker mag bij eend logeren en ze hebben een leuke tijd.  De volgende dag gaan ze op zoek naar het huis van kikker.  Eens terug thuis vindt eend het niet meer zo leuk alleen in zijn huisje…

Steve Small maakte eerder de illustraties voor “Ik blijf altijd bij jou”, dit is zijn prentenboekdebuut over vriendschap en het overwinnen van je angsten.   Hoe gaat dat een vriendschap tussen een eend die liefst zo ver mogelijk van water blijft en een kikker die liefst de hele dag rondploetert?  Kunnen die twee wel vrienden zijn?  Dit mooie prentenboek met prachtige illustraties in de typische stijl van Steve Small bewijst dat vriendschap sluiten kan, ook al hebben de twee dieren hun verschillen.  Dit boek kan ingezet worden om een gesprek aan te gaan over vriendschap of pesten.  Hoewel pesten niet expliciet aan bod komt in het verhaal, kan het kinderen tonen dat vrienden zijn ook kan als je beiden anders bent.  

Om voor te lezen of samen te lezen met kinderen vanaf 4 jaar.

“De eend die niet van water hield” is een sfeervol prentenboek over vriendschap en je angsten overwinnen.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!

Vanaf vrijdag 12/2 verkrijgbaar in je favoriete (online) boekhandel.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024593194
Verschijningsdatum: 12/02/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Joukje Akveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s