De verboden belofte – Lorna Cook

Schotland 1940.  Constance leidt een rustig, luxueus leven op Invermoray House, ver weg van de verschrikkingen van de oorlog.  Tot op haar verjaardag, een spitfire het meer induikt en ze de piloot weet te redden.  Ze brengt hem onder in het jachthuis dat niet meer gebruikt wordt en belooft hem zijn redding verborgen te houden.
Schotland 2020. Kate trekt naar de Highlands om op Invermoray House te gaan werken en het om te vormen tot een B&B.  In een oude familiebijbel ontdekt ze dat de naam van Constance geschrapt werd en ze trekt op onderzoek uit.

Lorna Cook schreef eerder de succesvolle roman “Het vergeten dorp”.  “De verboden belofte” kent de klassieke opbouw van romantisch historische romans waarbij twee tijdslijnen elkaar afwisselen. Het hedendaagse verhaal kent geen grote plotwendingen of grote verrassingen maar het verhaal in het verleden heeft wel een verrassende wending die het verhaal origineel maakt.  Een vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je je zo in de Highlands waant op een prachtig domein middenin een ruig landschap. Deze roman doet je even wegdromen naar het prachtige Schotland. Een fijne historisch-romantische roman voor lezers van Kate Morton en Lucinda Riley.

“De verboden belofte” is een fijne historisch-romantische roman die zich afspeelt in Schotland aan het begin van de Tweede wereldoorlog.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en AW Bruna voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789400510982
Verschijningsdatum: 2/02/2021
Aantal bladzijden: 415
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaald door Anna Livestro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s