Wie heeft de honing? – Louise Greig & Laura Hughes

Beer wil een perentaart bakken, maar waar is de honing gebleven? Als hij ernaar op zoek gaat lijkt alles fout te lopen.  Hij wordt boos, glijdt uit en door de klap begint zijn huisje te barsten.  Het gaat van kwaad naar erger tot hij de honing vindt.

De Schotse Louise Greig is dichter en kinderboekenschrijver.  In samenwerking met de Engelse Laura Hughes schreef ze een grappig, chaotisch prentenboek op rijm.  “Wie heeft de honing” is een prentenboek waar actie centraal staat.  Door een spel van woorden, lettergrootte, tempo en kleurrijke prenten, spatten de gebeurtenissen van het papier.  Een boek vol tegenstellingen en ongelukken toont wat er kan gebeuren als er niet gedeeld wordt.  De actie start van bij de eerste pagina en hoewel dit heel goed is voor het tempo van het boek, kan het de lezer hier wel eens ontgaan waarvoor de beer nu net honing nodig heeft en is het niet zo heel duidelijk dat hij een perentaart wenst te bakken. Om samen met kleuters vanaf 4 jaar van te genieten.

“Wie heeft de honing” is een leuk prentenboek voor kleuters die houden van actie en tempo over delen en wat er kan gebeuren als je dat niet doet.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en kinderboeken.nl voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789021681757
Verschijningsdatum: 10/02/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Ploegsma
Vertaald door Bette Westera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s