Vlinder – Myriam Bruijstens

Vlinder is een avontuurlijk meisje, blij, stoer, maar ook een beetje anders.  Vlinder heeft het moeilijk om stil te blijven zitten, droomt vaak weg en heeft een heel erg levendige fantasie.  Vlinder doet haar best om eerst te denken en dan pas te doen, maar dat lukt nog niet altijd.  Van haar lieve ouders, een schat van een juf en toffe vrienden krijgt ze hulp om anderen te leren begrijpen en haar plekje te vinden.

Deze heruitgave van het debuut van Myriam Bruijstens is een boek dat niet alleen voor kinderen met ADHD een verrijking kan zijn.  Voor ouders, leerkrachten en klasgenoten geeft het boek een mooi en realistisch beeld van hoe ADHD zich kan uiten.  Hoewel dit voor elk kind anders is, geeft het boek heel wat voorbeelden die herkenbaar zullen zijn.  Het is ook mooi om te lezen hoe de ouders en leerkrachten omgaan met het “anders” zijn van Vlinder.    
Het verhaal is in korte, duidelijke zinnen geschreven en leest erg vlot.  De leuke illustraties van de hand van Iris Boter maken het verhaal helemaal af.   Een fijn, realistische verhaal met een grote meerwaarde, om voor te lezen vanaf 5 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.

“Vlinder” is het verhaal van een klein meisje dat een beetje anders is.  Een aanrader voor iedereen die in contact komt met kinderen met ADHD.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Uitgeverij Van Goor voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000374007 
Verschijningsdatum: 02/02/2021
Aantal bladzijden: 112
Uitgeverij: Van Goor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s