Wildgroei – Nina Lykke

Huisarts Elin slaapt al een tijdje op de bank in haar praktijk.  Ze was gelukkig getrouwd met Aksel, maar de sleur was in de relatie geslopen.  Aksel zocht zijn toevlucht in langlaufen en deelnemen aan talloze wedstrijden.  Wijn werd Elins beste vriend en ze bracht haar vrije tijd al bingewatchend door op de bank.  Toen Björn, haar ex, terug op het toneel verscheen, had ze niet veel nodig om een buitenechtelijke relatie met hem te starten.  Nu zit ze in haar spreekkamer, zonder huis en zonder man.

Deze roman van de Noorse Nina Lykke werd bekroond met de Brage Prijs en is een groot succes in Noorwegen.  Elin fileert haar relaties, haar leven en het leven van haar patiënten. Daarbij is ze bijzonder scherp, niet alleen voor anderen, maar evenzeer voor zichzelf. Met vlotte pen en een mooie dosis humor weet Nina Lykke het huwelijk en de relaties die we opbouwen te analyseren.  Ze gaat daarbij vooroordelen en vervelende situaties niet uit de weg.  De observaties van de patiënten en de daarbij behorende gesprekken met skelet Tore zijn vaak echt hilarisch.  Een fijn boek over een vrouw die worstelt met haar leven en relaties. 

In “Wildgroei” maak je kennis met Elin, een huisarts die een midlifecrisis doormaakt, waardoor haar relatie op de klippen loopt. Scherp, hilarisch en genadeloos.

Met dank aan VBK België en uitgeverij Atlas Contact voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789025459895
Verschijningsdatum: 11/02/2021
Aantal bladzijden: 285
Uitgeverij: Atlas Contact
Vertaald door Paula Stevens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s