Julius Muis – Joe Todd Stanton

Julius Muis is het liefst alleen in zijn knusse huisje.  Als hij buiten komt willen ze hem ofwel opeten, ofwel lopen ze in zijn weg. Hij weet perfect hoe hij alleen zijn leven kan leiden. Dat is echter buiten vos gerekend, die zijn hol probeert binnen te dringen en muurvast komt te zitten.  Er zit niets anders op dan te delen en te praten met vos.  Als ze vos toch uit het hol weten te bevrijden, gaan ze beiden weer alleen verder.  Tot Julius opeens in groot gevaar verkeert…

De Engelse illustrator Joe Todd Stanton schreef en illustreerde reeds een aantal prentenboeken.  Met prachtige illustraties in natuurtinten neemt hij ons mee naar het muizenholletje van Julius.  In een grappig en aandoenlijk verhaal toont hij ons dat we ook als we graag alleen zijn, allemaal wel nood hebben aan een vriend.  Die vrienden komen soms in een heel andere vorm dan je zou verwachten.  Dit verhaal over een bijzondere vriendschap, zal kleuters vanaf 4 jaar en hun voorlezers meenemen naar de wondere dierenwereld.  De vele details zorgen bovendien voor uren kijkplezier en telkens opnieuw zal je iets nieuws ontdekken.

“Julius Muis” is een grappig, aandoenlijk verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een muis en een vos.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025879532
Verschijningsdatum: 10/02/2021
Aantal bladzijden: 34
Uitgeverij: Leopold
Vertaald door Studio Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s