Het geheim van Gargantis – Thomas Taylor

Owee aan Zee wordt geteisterd door noodweer dat maar niet lijkt op te houden.  Steeds meer mensen beginnen te geloven dat de oude visserslegende over Gargantis werkelijkheid wordt.  Wie is die vreemde gast die in het hotel verblijft, zijn gezicht niet laat zien en tentakels lijkt te hebben?  Als er op het strand een groene fles met vreemde tekens op het aanspoelt, krijgt Herbert Citroen de verantwoordelijk om de rechtmatige eigenaar van de fles te zoeken.  Samen met Violet gaat hij op onderzoek uit.

Thomas Taylor is illustrator en maakte de cover voor Harry Potter en de Steen der Wijzen.  Uiteindelijk vatte hij de moed om ook zelf aan het schrijven te gaan. HIj komt uit een familie van zeevaarders en die link vind je terug in zijn boeken.

Na “Het geheim van de Malamander” staan gevonden voorwerper Herbie Citroen en zijn vriendin Violet Purperwier terug voor een aantal raadsels.  Het spannende verhaal met verrassende wendingen en mysterieuze raadsels is goed opgebouwd.  Korte hoofdstukken die met kleine illustraties opleukt worden zorgen voor heel wat vaart in het verhaal.  De mooie beschrijvingen zetten je fantasie aan het werk en laten je helemaal opgaan in het verhaal. Voor goede lezers vanaf een jaar of 10 die houden van avontuur, actie en fantasie, is dit het ideale boek om tijdens deze krokusvakantie in weg te duiken en de wereld om hen heen even helemaal te vergeten.

“Het geheim van Gargantis” is het spannende tweede boek van Thomas Taylor, dat je terug meeneemt naar Owee aan Zee, waar Herbert Citroen en Violet Purperwier een spannend, mysterieus avontuur beleven.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401466578
Verschijningsdatum: 23/02/2021
Aantal bladzijden: 342
Uitgeverij: Lannoo
Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s