Wolfie – Andy Harkness

Wolfie heeft honger en gaat op zoek naar konijntjes.  Hoe hij ook kijkt, snuift of gromt, de konijntjes kan hij niet vinden. Hij legt grote afstanden af en wordt steeds hongeriger en bozer. Tot hij daar ineens twee oren en wiebelig staartje ziet verschijnen…

Andy Harkness werkte ondermeer mee aan grote producties zoals Moana en Frozen.  Voor dit prentenboek boetseerde hij zowel de figuren als de achtergronden.  Bekijk zeker eens het filmpje onderaan om te zien hoe dit tot stand kwam.  Ongetwijfeld ben ook jij onder de indruk van de artistieke vaardigheden van Andy Harkness.

Wolfie is een hongerig wolfje en verandert in een monstertje als hij snel eten vindt.  Het eerder donker prentenboek wekt eerst de indruk dat het verhaal misschien wat griezelig zou kunnen zijn.  Niet is minder waar!  Wolfie is eigenlijk een gewoon, lief wolfje die toevallig grote honger heet.  Wat er gebeurt als hij uiteindelijk de konijntjes vindt, moet je beslist zelf lezen.  Ik kan je echter verzekeren dat dit verhaal vooral erg grappig en herkenbaar is voor kinderen die ook wel eens in monstertjes veranderen als ze honger hebben.  Een grappig, herkenbaar en origineel prentenboek dat zich uitstekend leent om luidop voor te lezen aan kleine monstertjes vanaf 4 jaar!

“Wolfie” is een origineel en grappig prentenboek, waarvan de prenten helemaal uit klei geboetseerd werden, over wat er gebeurt als een lief wolfje honger heeft.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Condor voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 978949289998
Verschijningsdatum: 17/02/2021
Aantal bladzijden: 40
Uitgeverij: Condor
Vertaald door Anouk Abels

Een gedachte over “Wolfie – Andy Harkness

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s