Een nieuw thuis voor Vos – Ellen DeLange & Agnes Ofner

Vos moet wegvluchten uit zijn huis als hij opgejaagd wordt door een meute wilde honden.  Hij kan ontsnappen en belandt in een bos dat hij niet kent.  Als hij aan de deuren aanklopt om vrienden te maken en hulp te vragen, is hij niet echt welkom.  De dieren zijn bang en wantrouwig.  Vos heeft echter alleen maar goede bedoelingen en als de andere dieren bedreigd worden, schiet hij hen te hulp.

Ellen DeLange groeide op in Nederland, maar woont nu in Canada, waar ze meer tijd heeft om boeken te schrijven.  Voor “Een nieuw thuis voor Vos” ging ze een samenwerking aan met de Oostenrijkse illustrator Agnes Ofner.  Samen zijn ze erin geslaagd een mooi prentenboek samen te stellen over vluchten, opnieuw beginnen en vriendschap sluiten.  Actuele thema’s die via dit prentenboek op een luchtige manier bespreekbaar gemaakt worden.  De prachtige landschappen die Agnes Ofner daarvoor maakte bestaan uit een heel scala aan blauwtinten die de natuurlijke kleuren van de dieren wondermooi laten contrasteren.  Een erg sfeervol en avontuurlijk prentenboek om samen met kinderen vanaf een jaar of 5 van te genieten.

“Een nieuw thuis voor Vos” is een sfeervol prentenboek over vluchten, opnieuw beginnen en vriendschap sluiten voor kinderen vanaf 5 jaar.

Met dank aan Clavis Books voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044840759
Verschijningsdatum: 25/01/2021
Aantal bladzijden: 25
Uitgeverij: Clavis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s