De ontvoerde schat – M.G. Leonard & Sam Sedgman

In dit tweede boek in de reeks “Dader op het spoor”, mag Alex zijn oom Ben opnieuw vergezellen op persreis. Deze keer maken ze samen een trip met de California Comet van Chicago naar San Francisco.  Wanneer Hélène, de dochter van de steenrijke eigenaar Argus Lemette ontvoerd wordt, wil Alex de zaak oplossen.  Samen met zijn nieuwe vrienden Mason en Hadley gaat hij op onderzoek.  Kan hij het mysterie oplossen en Hélène redden?

Deze zomer verscheen het eerste, spannende deel in de “Dader op het spoor”-reeks.  Een reeks detectiveverhalen voor kinderen vanaf 9 jaar die zich afspelen tijdens een treinreis.  De unieke locaties op iconische treinritten zullen niet alleen treinliefhebbers over de streep trekken.  Ook dit tweede boek zit knap in elkaar en zet je voortdurend op het verkeerde spoor.  Alex gaat vooral op zoek naar daders door het maken van tekeningen.  Deze mooie illustraties van de hand van Elisa Paganelli zorgen ervoor dat de lezer ook zelf op zoek kan naar aanwijzingen, ze zijn daardoor ook een echte meerwaarde voor het boek én van uitstekende kwaliteit.   Een fijne reeks voor jonge detectives die houden van spanning en wat actie!

“De ontvoerde schat” is het tweede spannende deel in de detectivereeks “Dader op het spoor”.  Tijdens een treinreis van Chicago naar San Francisco probeert Alex opnieuw een mysterie op te lossen.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026149351
Verschijningsdatum: 02/03/2021
Aantal bladzijden: 224
Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Een gedachte over “De ontvoerde schat – M.G. Leonard & Sam Sedgman

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s