Naschokken – Nadia Owusu

Nadia is de dochter van een Ghanese vader en een Armeens-Amerikaanse moeder.  Haar moeder verlaat het gezin als de kinderen heel jong zijn.  Met haar vader die bij de VN werkt woont ze op verschillende plekken verspreid over de hele wereld.  Als op haar dertiende ook haar vader overlijdt lijkt Nadia geen plek te hebben waar te thuishoort.  Ze heeft moeite zich staande te houden en gaat op zoek naar haar identiteit.

Nadia Owusu is schrijver en stedenbouwkundige.  In deze memoir gaat ze op zoek naar haar afkomst en zichzelf.  Aan de hand van termen uit de seismologie legt ze linken met haar leven en de schokken die deze teweeg brachten.  Ze duikt ook in het verleden en de afkomst van haar ouders en tracht op die manier haar eigen plek in de wereld vorm te geven.  De vergelijking die ze maakt met aardbevingen is goed doordacht en geven de schokken die ze in haar leven doormaakt heel goed weer. Een mooie memoir in poëtische stijl die doet nadenken over afkomst, familiebanden en racisme.

“Naschokken” is de memoir van Nadia Owusu over haar diverse afkomst en hoe ze de grote schokken uit haar leven probeert een plaats te geven.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐
ISBN: 9789056726249
Verschijningsdatum: 2/03/2021
Aantal bladzijden: 352
Uitgeverij: Signatuur
Vertaald door Anne Jongeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s