Vluchthaven – Anne van den Dool

Hannah heeft een bijzondere band met haar grootouders.  Wanneer de echtgenoot van haar oma overlijdt blijven zij en haar oma wat verweesd achter.  De getraumatiseerde man van Indonesische afkomst was een stille, wat knorrige man die van stilte en rust hield.  Hannah besluit naar zijn geboorteland te reizen om er zijn as uit te strooien en hem beter te leren begrijpen. Deze reis is een eyeopener voor Hannah, stilaan wordt haar duidelijk wat geluk voor haar betekent en welke rol de man voor haar gespeeld heeft.

Anne van den Dool is auteur en journalist.  “Vluchthaven” is haar tweede roman.   Tijdens het verhaal volg je de reis die Hannah maakt, maar veel meer nog reis je mee in de gedachten van Hannah.  Ze denkt na over haar opa (die eigenlijk haar opa niet was), over zijn afscheid en hoe hij het land zou ervaren hebben waardoorheen ze nu reist.  Ze is bovendien bijzonder kritisch voor onze eindeloze zoektocht naar geluk die we blijkbaar vooral op paradijselijke stranden denken te vinden. Op een poëtische manier laat de auteur je meereizen en nadenken over je eigen geluk en waar je dit kunt vinden.    

“Vluchthaven” is een poëtische roman die je doet nadenken over geluk, afkomst en hoe we elkaar soms na de dood beter begrijpen dan tijdens het leven.

Met dank aan Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789021421391
Verschijningsdatum: 18/08/2020
Aantal bladzijden: 303
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s