Ei moet uit – Mariken Jongman & Marieke ten Berge

Een jongen vindt een ei in de sneeuw.  Het is er veel te koud om het ei te laten uitkomen, dus neemt de jongen het ei mee en gaat hij op zoek naar een dier dat het ei kan uitbroeden.  Zijn tocht brengt hem over de hele wereld bij een hele resem dieren.  Geen enkel dier lijkt echter geschikt om het ei uit te broeden, ze zijn te koud, te klein, te zwaar of hebben geen poten.  De jongen draagt goed zorg voor het ei maar raakt ten einde raad. Net als hij de moed dreigt te verliezen komt er een oplossing.

Mariken Jongman en Marieke ten Berge werkten voor dit prentenboek voor de allereerste keer samen.  Hun samenwerking resulteerde in een wondermooi prentenboek met prachtige prenten in natuurtinten die de wereldwijde fauna en flora helemaal tot leven brengen.  Het verhaal is hartverwarmend met grappige accenten.  Naast het fijne verhaal laat het boek ook met heel wat dieren en werelddelen kennismaken.  Een leuke activiteit bij het boek zou kunnen zijn om op zoek te gaan naar alle dieren en waar ze wonen op onze wereldbol.  Dit prachtige prentenboek kan je samen lezen en ontdekken met kinderen vanaf 4 jaar.    Een leuke kleurprent die bij het boek hoort, vind je hier.

In “Ei moet uit” nemen Mariken Jongman en Marieke ten Berge je mee op een reis rond de wereld op zoektocht naar een gepast dier om een gevonden ei uit te broeden.  Een hartverwarmend, grappig prentenboek in natuurtinten.
 
Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789047708971
Verschijningsdatum: 4/03/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s