Al wat goud op de bergen is – C Pam Zhang

Wanneer de ouders van de Chinees-Amerikaanse kinderen Lucy en Sam sterven zijn ze opeens alleen op de wereld en moeten ze bovendien vluchten. Ze vertrekken uit een mijnstadje en gaan in de omliggende woeste natuur op zoek naar een passende begraafplaats voor hun vader.  Bovendien willen ze een plek vinden waar ze een nieuw leven kunnen opbouwen.  

C Pam Zhang werd geboren in Peking en groeide op in de VS.  Dit is haar debuutroman die genomineerd werd voor de Booker Prize.  Dit avonturenverhaal met invloeden uit de klassieke western is uniek.  Het verhaal gaat namelijk veel verder dan het beschrijven van een avontuurlijke tocht.  Het is een roman over discriminatie, racisme en het verlangen om een plek te vinden waar je thuis kunt komen.  Deze thema’s zorgen ervoor dat dit echt een tijdloos verhaal is dat een ruim publiek zal kunnen boeien.  Zowel liefhebbers van historische romans, avonturenromans als psychologische roman zullen in dit boek wel accenten vinden die het voor hen een unieke roman maken.  Het is even wennen aan de schrijfstijl die aanvankelijk wat afstandelijk aanvoelt, maar net deze unieke stijl neemt je al heel snel mee in een overweldigend avontuur.  Het verhaal is erg goed opgebouwd en neemt je mee naar verschillende periodes.  Dit zorgt ervoor dat je doorheen het boek een steeds beter inzicht krijgt van het leven van Lucy en Sam en de keuzes die ze maken.  Een absolute aanrader die ongetwijfeld lange tijd zal bijblijven!

“Al wat goud op de bergen is’ is een prachtig, tijdloos avonturenverhaal met sterke thema’s als racisme en discriminatie.  Een aanrader!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789056726829
Verschijningsdatum: 18/02/2021
Aantal bladzijden: 333
Uitgeverij: Signatuur
Vertaald door Anne Jongeling

Een gedachte over “Al wat goud op de bergen is – C Pam Zhang

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s