De gruweltoren – Tom Thys

Kaat is grote fan van jeugdauteur Klijf Blaffer, die spannende griezelverhalen schrijft.  Kaat wil zelf ook auteur worden.  Als ze geselecteerd wordt voor een workshop griezelverhalen schrijven door Klijf Blaffer zelf is ze door het dolle heen.  De workshop vindt plaats op de bovenste verdieping van een flatgebouw.  Klijf Blaffer blijkt een vreemde man, waar de kinderen toe aangetrokken zijn, maar ook wat bang voor zijn.  Kaat en haar vriend Gideon ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is.

Tom Thys schrijft horrorboeken voor volwassenen.  Met “De gruweltoren” schreef hij in 2019 zijn eerste griezelverhaal voor kinderen.  Hij wisselt het hoofdverhaal af met de griezelverhalen die de kinderen tijdens de workshop schrijven.  Aanvankelijk vreesde ik dat dit de vaart wat uit het verhaal zou halen, maar dit is niet het geval.  De verhalen van de kinderen versterken het hoofdverhaal en houden de spanning er goed in.  De verhalen worden ook nooit te gruwelijk, zijn boeiend en origineel. Een vlot geschreven boek met spookachtige illustraties van Leslie Saurus voor durvers vanaf 10 jaar, die graag op het puntje van hun stoel zitten tijdens het lezen!  Het tweede deel in de reeks verscheen enkele weken geleden.  Binnenkort lees je ook wat ik van dit tweede boek vind.

“De gruweltoren” is een spannend, griezelig verhaal over kinderen die een workshop griezelverhalen schrijven, voor durvers vanaf 9 jaar.

Met dank aan Tom Thys en uitgeverij Zilverspoor voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789463081535
Verschijningsdatum: 8/02/2019
Aantal bladzijden: 197
Uitgeverij: Zilverspoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s