De verdwenene – Lot Vekemans

Simon is jaren geleden geëmigreerd naar Canada.  Nadat een radeloos telefoontje van zijn zus heeft hij ermee ingestemd zijn 16-jarige neef enige tijd bij hem te laten logeren.  De jongen verveelt zich op het appartement van Simon en het enige wat hij echt wil doen is op trektocht gaan in de Rocky Mountains.  Hoewel Simons gezondheid dit niet echt toelaat besluiten ze toch een weekend op pad te gaan.  De jongen kan er aansluiten bij een vader en zijn zoon die hem graag op sleeptouw willen nemen.  Na een ruzie blijkt het drietal van de aardbol verdwenen te zijn.

Lot Vekemans is één van Europa’s meest gespeelde toneelschrijvers. Haar tweede roman lees je in een ruk uit.  Ze weet de spanning haarfijn op te bouwen en de onderhuidse spanningen zijn van bij het begin duidelijk.  De prachtige ietwat dreigende setting wordt filmisch beschreven en laat je meereizen naar de Rocky Mountains. Deze roman met een thriller-kantje geeft een kijkje in de ziel van een man die alles achterliet en als een eenzaat door het leven gaat.  Hierdoor heeft hij het moeilijk om een echt contact op te bouwen met zijn neef, die hier eigenlijk echt nood aan heeft.  De ontknoping is wat onverwacht en laat je nog met een aantal vragen achter.  

“De verdwenene” is een roman met een thriller-kantje over een eenzame man die een tijdje zijn neef in huis neemt en met hem de Rocky Mountains intrekt.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans en Uitgeverij Cossee voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059369412
Verschijningsdatum: 2/03/2021
Aantal bladzijden: 251
Uitgeverij: Uitgeverij Cossee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s